Nieuws

Fijne vakantie!

Terwijl onze leerlingen genieten van een vrije dag zijn de leerkrachten druk aan het werk met dramajuf Laila. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie! Maandag na de vakantie is ook een studiedag. Wij ontvangen uw kind graag weer op school op dinsdag 26 oktober.

15 oktoberLees verder
Afsluiting Kinderboekenweek

Inline image

Vandaag hebben alle groepen hun poster die zij hebben gemaakt over de Kinderboekenweek ingeleverd bij de buschauffeur (Tygo).


Enkele kinderen presenteerden de poster van hun groep waarna deze mee ging in de bus.

De Posters komen te hangen in de schoolbibliotheek!

 

14 oktoberLees verder
Schoolkorfbal toernooi
korf3Wij vonden het toernooi heel leuk, natuurlijk vooral dat wij hebben gewonnen.
Het eerste potje ging lastig, we moesten nog inkomen. Daarna wonnen we alle wedstrijden. Iedereen heeft gescoord. Als eerste moesten we tegen de Olijfboom, daar speelden wij ook tegen in de kwartfinale, toen wonnen we dik. In de halve finale moesten we tegen de Hoveschool. We wonnen toen met 9-3.
In de finale moesten we tegen de Rank, daarvan hebben we gewonnen met 6-1. We hebben goed samengespeeld en plezier gehad tijdens het toernooi. Onze beker, voor de eerste prijs, staat nu bij ons in de klas. 
14 oktoberLees verder
Herkansing lancering

Donderdag 7 oktober om 10.30 is Mad Science nogmaals bij ons op school geweest om de mislukte raketlancering te herhalen. Dit keer lukt het met de 3e poging!

 

Inline image

 

7 oktoberLees verder
Opening Kinderboekenweek

KBW

De kinderboekenweek 2021 is vandaag geopend met een toneelstuk "de Boekenbus" gespeeld door enkele kinderen van groep 5.


Een groepje kinderen wacht op de boekenbus. Als de bus komt, krijgt deze 
een lekke band. De bus kan niet meer rijden en de chauffeur weet niet wat hij moet doen. 
Hij krijgt raad van verschillende mensen: een werkman, dokter, bakker, tuinierster en tandarts komen langs. Weten zij wel wat hij moet doen? 
Dan stapt een meisje naar voren. Ze wil in de boekenbus kijken of er een boek over de garage is. Zo kunnen ze lezen wat ze moeten doen. 
De kinderen vinden boeken en de chauffeur verwisselt de lekke band.

 

De bus bracht bovendien nieuwe boeken mee en wordt deze kinderboekenweek geparkeerd in het hoekenlokaal bij de kleuters (waar zij met de bus kunnen spelen).

6 oktoberLees verder
Spaar voor de schoolbieb

Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’. 


Zo werkt het

Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek. Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!


Spaar je mee?

Inleveren van de bon kan t/m 10 november bij de juf of meester.

 

Inline image

6 oktoberLees verder
Naschoolse cursus Mad Science

Het is bijna zo ver: De naschoolse wetenschap en techniek cursus van Mad Science komt naar jullie school!

 

Inline image

Natuurlijk wilden wij ons eerst even voorstellen. Daarom verzorgden onze professoren in augustus een leuke een leerzame techniekdag! Hierna konden de leerlingen die volgend schooljaar in groep 3 t/m 8 zich zitten inschrijven voor onze naschoolse wetenschap en techniek lessen.

 

De cursus vindt plaats op donderdagen om 14:15 uur.

Data:

28-10-2021, 4-11-2021, 11-11-2021, 18-11-2021, 25-11-2021 en 2-12-2021.

De lessen duren telkens een uur.

Dit jaar gaan we aan de slag met Extreme Elementen! Tijdens de 6-weekse cursus staat elke week een ander thema centraal, met onder andere lessen over warmteomzetting, luchtdruk, eenvoudige machines en mysterieuze poeders.

 

Nieuwsgierig?

Kijk voor een overzicht van data en tijden op onze website inschrijven.mad-science.nl en klik op inschrijven. Inschrijven kan tot 20-10-2021.

VOL=VOL

4 oktoberLees verder
Hoera, van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek in de bibliotheek!

We organiseren dit jaar weer leuke activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, die allemaal te maken hebben met Worden wat je wil. Want dat is het thema van deze Kinderboekenweek! Hoe leuk is het om te dromen over later? Over wat je zult gaan doen en welk beroep je zult hebben. Misschien word jij een dappere avonturier zoals Tiuri, een waanzinnige tandarts of misschien wel Superjuffie? Met jouw eigen dromen en talenten kun je worden wat je wil! 

 

Kijk voor activiteiten en boekentips op Kinderboekenweek 2021 (bibliotheekdeventer.nl)

3 oktoberLees verder

Samen met onze partners bouwen we aan een integraal kindcentrum waar ontwikkeling, vertrouwen en plezier in leren voorop staan.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren